Astra Film DokTank va găzdui Astra Film Lab, care oferă oportunitatea regizorilor de film documentar, cu proiecte despre subiecte din această regiune a Europei, să-şi prezinte proiectul unei audienţe formate din profesionişti de film locali şi internaţionali, cu scopul de a găsi parteneri de finanţare, coproducţie şi distribuţie. Astra Film Lab susține noile voci şi încearcă să reducă diferențele dintre aceste voci noi ale documentarului și factorii de decizie, oferind regizorilor de documentar oportunitatea de a-şi duce proiectele la următorul nivel şi de a obţine sprijinul necesar pentru finalizarea lor.

Astra Film Lab este un program de dezvoltare de proiecte pentru documentare creative, un lab pentru regizori și producători menit să îi ajute să dezvolte și să consolideze proiectele. Programul Astra Film Lab este structurat în trei evenimente separate, care vor oferi ocazia pentru zece proiecte selectate să obțină feedback sau să găsească parteneri potențiali. Toate proiectele vor participa la ateliere de training, vor fi prezentate în fața unui public format din reprezentanți ai industriei, de la producători, distribuitori sau reprezentanți ai festivalurilor. După prezentarea publică a proiectelor, fiecare proiect va avea ocazia să interacționeze individual cu experți din diversele ramuri ale industriei de film documentar, de la producție și finanțare la distribuție.

Astra Film Lab pune accent pe proiecte și echipe din regiune, cu intenția de a facilita schimburile de experiență din Europa și de mai departe. Scopul acestui program este de a oferi o platformă favorabilă realizatorilor de film documentar din Europa de est, care dezvoltă povești cu potential international, pentru a-și prezenta proiectele și a-și dezvolta rețelele profesionale.