Astra Film DokTank, programul de industrie Festivalului de Film Astra, reflectă misiunea ambițioasă a festivalului de a explora și înțelege condiția umană prin reprezentarea contemporană a unor comunități diverse cultural și care creează un mediu favorabil pentru o întreagă gamă de oportunități de networking și dezvoltare de proiecte. Programul are ca scop încurajarea dezvoltării și creșterii industriei documentare românești și europene. Din 2016, Astra Film Festival, pe lângă prezentarea unor experiențe captivante ale realității – reale sau virtuale – a adoptat un rol proactiv în susținerea dezvoltării de proiecte și a întâlnirilor productive între realizatori de documentar, consacrați dar și cei la început de drum, studenți, producători, distribuitori, festivaluri, sau alți experți din industrie, din Europa și nu numai.

Fiecare ediție a Astra Film DokTank selectează și promovează proiecte în toate etapele dezvoltării, oferind o platformă pentru regizorii de film documentar să interacționeze cu experți din industrie și să găsească potențiali parteneri pentru proiectele lor. Pe lângă accentul pus pe proiecte în dezvoltare, programul include și o varietate de discuții, prezentări și mese rotunde despre condițiile actuale de producție și distribuție de formate documentare.

Astra Film DokTank 2020 va avea loc online. Trăim momente unice, în care majoritatea regulilor, așa cum le știam, s-au schimbat aproape peste noapte și credem că nu trebuie ratată nici o oportunitate de a împărtăși experiența, gândurile, planurile și opiniile despre viitorul nostru post-pandemic. Acestea vor fi subiectele principale ale activităților noastre din industrie și suntem determinați să oferim un spațiu propice pentru dezbatere și să transferăm spiritul Astra Film, cel puțin într-o oarecare măsură, în mediul online.