Expoziția multimedia "Identități feminine în ruralul sudic românesc" este un jurnal de explorare, în imagini și sunet, care descrie universul unor femei învingătoare provenind din unul dintre cel mai sărace județe ale României: Teleorman. Fotografiile, instalațiile video și sonore își găsesc loc în spațiile Muzeului Astra, făcându-ne martori la cronicile intime ale unei categorii subreprezentate și populând construcțiile tradiționale cu poveștile actuale ale celor care trăiesc acum în zonele rurale ale României. Andreea Borțun și Brîndușa Nastasă au documentat ipostazele vieții post abuz, ale libertății câștigate prin curaj. Expoziția ne arată fragila independență câștigată și supraviețuirea într-o societate care încă nu are mecanismele de a lupta cu efectele unui mental profund patriarhal. Aceste femei au avut curajul de a se dezvălui și de a împărtăși poveștile lor și sunt cele care le dau altora încredere. Există speranță.
Concept & regie: Andreea Borțun
Fotografii: Claudiu Popescu și Brîndușa I. Nastasă
Curatoare: Ioana Ciocan
Expoziția va fi introdusă după proiecția filmului "Reflexii în Est" de la Pavilionul de joc, cu o discuție cu autoarea filmului, Andreea Borțun, și cu invitata specială Mihaela Miroiu, profesoară universitară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), teoreticiană și militantă feministă și activistă pentru drepturile omului.
După discuție, publicul este invitat să viziteze expoziția, instalată la Casele de demult (gospodării tradiționale din Muzeul Astra), unde va putea fi vizitată pe toată durata festivalului.
Data: 05.09.2020
Locație: La Casele de demult - Gospodăriile din Poiana și din Lisa
Ora: 16:45 (după proiecția filmului "Reflexii în Est" de la Pavilionul de joc)