AFF 2020 OPEN AIR - JURIU COMPETIȚIA ROMANIA


ȘTEFAN DOBROIU

Ştefan Dobroiu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. În 2006, a devenit senior editor pentru Cinemagia.ro, cel mai popular site de cinema din România. Este şi corespondentul pentru România şi Bulgaria al Cineuropa.org, cel mai accesat site de industrie de film din Europa. Documentarul ("cinema-ul adevărului"!) ocupă un loc special în preocupările sale. A făcut parte din jurii la mai multe festivaluri, printre ele cele de la Karlovy Vary, Belgrad şi Palic. 

OANA GIURGIU

Oana Giurgiu a regizat documentare TV înainte să facă parte din echipa de producție a filmului Moartea Domnului Lăzărescu (r. Cristi Puiu), respectiv a filmului Delta (r. Kornél Mundruczó), ambele premiate la Cannes. În ultimii 15 ani, a produs o serie de filme selectate și premiate la festivaluri precum Berlinale și Cannes. Primul ei documentar de lungmetraj, Aliyah Dada (2014), a fost proiectat  la Astra Film Festival (Sibiu) și în festivaluri din toată lumea și premiat la GOPO pentru cel mai bun documentar românesc. Noul ei documentar, Spioni de ocazie, e în faza de post-producție. Director executiv al Festivalului International Transilvania (TIFF) din Cluj 

STEVE RICKINSON

Steve Rickinson e manager de comunicare al revistei europene de documentar Modern Times Review, pentru care scrie și critică de film. Are o experiență îndelungată în critica culturală, în special în domeniul cinemaului și al muzicii. Articolele sale au apărut în publicații din mai multe țări europene și americane. Steve a fost co-fondator și redactor șef al platformei de cinema independent IndieWood/HollyWoodn’t. În prezent, lucrează la două documentare de scurt metraj.